Podržite nas!

Osjećate li se nelagodno?

29.06.2015 08:00

Čitatelj nam je poslao prijedlog o potrebi za novom inicijativom – uklanjanje neprikladnih proizvoda i sadržaja s mjesta na kojima su lako dostupna djeci. Radi se o jednostavno provedivoj mjeri koja iziskuje zanemarive troškove i jedino što je potrebno jest malo dobre volje.

Opširnije »

Otvoreno pismo ministru Mornaru: malim koracima do velikih promjena

10.08.2014 11:45

Naš čitatelj predložio je ministru Mornaru nekoliko rješenja koje je u vrlo kratkom roku jednostavno provesti u postojećem sustavu obrazovanju. S obzirom na kratko vrijeme koje je ministru preostalo da ostvari kvalitetne pomake u školstvu s pozitivnim učincima koji bi se odrazili na mnoge naraštaje, ministar bi samo trebao ispraviti većinu loših stvari koje je u svom mandatu uveo bivši ministar Jovanović, a s konačnim uvođenjem etike u školski kurikulum, kao alternative postojećim vjeronaucima, barem bi se dio svjetonazorskih problema koji teško opterećuju javnost i odvlače pozornost od pravih problema napokon riješio. Čitatelj od ministra još uvijek nije dobio odgovor.


Opširnije »

Pismo UNICEF-u: Odbacite Kinsey institut

19.06.2014 09:35

Portal zdravstveniodgoj.com primio je pismo čitateljice koja u potpunosti podržava inicijativu Karoline Vidović Krišto i Judith Reisman da se Kinsey institut ukine akreditacija pri UN-u i savjetodavni status. Međutim, čitateljica se pita što je s UNICEF-om, organizacijom koja također s Kinsey institutom kao savjetnikom za djecu i obitelj zastupa propagandu da su djeca seksualna bića od rođenja. Pošto UNICEF redovito šalje uplatnice građanima za humanitarne akcije, naša je čitateljica tražila očitovanje te organizacije u pogledu nedavnog primanja Kinsey instituta pod okrilje UN-a. Još uvijek nije dobila nikakav odgovor, ali svojim pismom želi potaknuti i druge ljude da na sličan način pišu UNICEF-u. 

Opširnije »

Vađenje maternice – kad i zašto?

13.04.2014 11:35

Sljedeći članak objektivno informira čitatelje o nekim medicinskim postupcima koji, u jednoj situaciji, predstavljaju nužnost, kad su ženin život i zdravlje ugroženi, a u drugim slučajevima se zlorabi, poput kozmetičkih operacija u plastičnoj kirurgiji. Reakcija je to našeg čitatelja na nedavno objavljeni članak Lidije Gajski „Predijagnosticiranje – novi fenomen moderne medicine“. Da li je uklanjanje maternice, jajnika i dojki kao suludi američki način prevencije karcinoma još daleko od naših krajeva ili možda ipak nije?

Opširnije »

Logičke pogreške zagovornika abortusa

03.04.2014 08:20

Nakon Gorana Andrijanića koji se na Bitno.net portalu osvrnuo na neke od neprihvatljivih teza iz članka o pobačaju teologinje Anne Marije Gruenfelder, koji je objavljen u Jutarnjem listu 20. ožujka pod naslovom „Samo žene mogu odlučiti o pobačaju“, javio nam se naš čitatelj s odličnom analizom logičkih pogrešaka iznesenih u tekstu gđe Gruenfelder. Ove logičke pogreške stalno iznose zagovornici prava na izbor: teza da je netko manje razvijena osoba od druge pa ju je opravdano ubiti, teza da se ženi mora omogućiti provedba njene volje (čime se briše granica između dobra i zla koja postoji u svim drugim slučajevima) do krajnje neukusne teze da su liječnici kršćani zapravo dužni „pomoći“ u ubijanju nerođene djece jer je to čin ljubavi prema majkama. 

Opširnije »

Život biraj

29.03.2014 21:25

Potresno svjedočanstvo djevojke koja je odabrala život, objavljeno je na FB stranicama https://www.facebook.com/zivotbiraj

Opširnije »

Nameće se ZO, a škole bez higijenskih potrepština

28.03.2014 12:17

Nedavno smo dobili kratko pismo našeg čitatelja, roditelja školske djece, u kojem se osvrće na svu apsurdnost Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja. Nakon što pročitate ovih par rečenica, postaje jasno da je ovako koncipiran zdravstveni odgoj isključivo ideološka priča, zapakirana kroz navodnu brigu o zdravlju djece. 

Opširnije »

Obmane Zakona o životnom partnerstvu

10.03.2014 14:08

Naša čitateljica, koja želi da ju predstavimo samo pod psudonimom, pratila je preko TV ekrana saborsku raspravu o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu i napravila osvrt o tome. Zakon o životnom partnerstvu je čista obmana. Njime se uvodi istospolni brak i posvajanje djece od strane istospolnih partnera. Njegova implementacija uvjetuje promjenu čitavog niza zakona i vrijednosti u hrvatskom društvu, a promjena Obiteljskog zakona prema Zakonu o životnom partnerstvu slijedi odmah nakon što je prijedlog zakona prošao prvo čitanje.

Opširnije »

Vidofobija i homofobija

22.02.2014 18:15

Naš čitatelj pod pseudonimom Josip Radnik, poslao nam je zabavnu, duhovitu, ali brutalno istinitu usporedbu nekih zahtjeva LGBT zajednice i imagirarne, ali ipak vrlo stvarne, "KDS" zajednice. U uvodu svog pisma kaže nešto što neodoljivo podsjeća na emocionalno zapakirane i medijski procesuirane LGBT izjave: "Okrutna okolina me je obilježila od malih nogu. Za razliku od LGBT, nisam mogao odugovlačiti s „outanjem“ jer su već u školi svima rekli da imam problema s čitanjem s ploče. To je bio moj prislini „izlazak iz ormara“ i dobio sam naočale koje su s godinama imale sve deblja stakla. Ostala djeca su mi se rugala. Morao sam trpjeti diskriminaciju jer me nisu birali u razrednu ekipu za nogomet, košarku, rukomet... To me jako povrijedilo. Htio sam biti golman, ali su me maknuli s terena već nakon prvog primljenog gola (lopta je išla prebrzo). To su moja depresivna iskustva."

Opširnije »

Beskrajno sam ponosan!

01.11.2013 0:50

Puno prašine podigla je objava na Facebooku izvjesne Maje Mačković. Kao reakciju na medijski prostor koji je ta objava dobila, javio nam se naš čitatelj sa svojim viđenjem. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Opširnije »