Podržite nas!

O majmunima, ljudima, seksu i zdravstvenom odgoju

23.09.2013 15:40

Na zidu naše FB stranice osvanuo je zanimljiv komentar našega čitatelja o evolucijskoj uvjetovanosti produljenog djetinjstva (odgađanja spolne zrelosti djece) kao podloge za razvoj inteligencije i kreativnog razmišljanja tako jedinstvenog za ljudsku vrstu.

Ovaj zanimljivi komentar vam prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Jovanović: ZO - to sam ja!

29.08.2013 10:30

Nakon jučerašnjeg predstavljanja novog-starog ZO, dobili smo više reakcija čitatelja potaknutih novim Jovanovićevim "ispadima". Jednu od tih reakcija objavljujemo u nastavku.

Opširnije »

Tribina u Osijeku - floskule i aktivne laži

07.07.2013 0:35

O tribini u Osijeku pisao nam je i gospodin Zdenko Knežević, pravnik i kriminalist, umirovljeni inspektor policije. U njegovom emocionalnom pismu pročitajte kakve veze ima fotografija koja prati članak i tribina o Kurikulu zdravstvenog odgoja.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

MZOS-ova farsa u Rijeci - bez odgovora na neugodna pitanja

06.07.2013 23:15

Dobili smo mnoštvo reakcija nakon tribina o KZO-u, održanih u Rijeci i Osijeku prošli četvrtak i petak. Objavljujemo izvrsno pismo u kojem naš čitatelj daje odgovore na pitanja koje su sudionici tribine postavili tvorcima KZO-a, ali ih na tribini od njih nisu dobili.

Svakako pročitajte jer ovako jasno strukturirani odgovori pokazuju sav jad i bijedu onih kojima bi dobrobit djece trebala biti na prvom mjestu, a ne da pod paravanom prava na (selektivnu) informaciju ostvaruju ciljeve jedne male, ali moćne i utjecajne skupine.

Opširnije »

Pismo čitateljice: Kako možete toliko ignorirati nas roditelje?

17.06.2013 23:10

Pročitajte vrlo emocionalno pismo naše čitateljice, liječnice po struci i majke troje djece, upućeno tvorcima Kurikuluma zdravstvenog odgoja. U pismu, između ostalog, čitateljica se pita:

"Jednostavno ne razumijem kako možete toliko ignorirati nas roditelje? Kako ne shvaćate da mi NISMO protiv zdravstvenog odgoja u školama, ali jesmo protiv dijela zdravstvenog odgoja koji na jedan, velikom dijelu roditelja, neprihvatljiv način i u neprimjereno doba za djecu prikazuje seksualnost, pristup vezi, partnerstvu, odnosima, osjećajima u vezi.... Zašto vas toliko muči činjenica da je među europskim zemljama, Hrvatska među zemljama s najmanjim brojem maloljetničkih trudnoća i spolno prenosivih bolesti? Zašto niste ponosni na tu činjenicu nego to želite s tolikim žarom UNIŠTITI???? Zašto??"

Opširnije »

Roditeljski osvrt na kurikulum

08.06.2013 13:30

Odličan osvrt na Kurikulum ZO poslala nam je čitateljica Anamarija! U svojem osvrtu, ona se na razumljiv i sažet način dotakla većine najvažnijih zamjerki koje se odnose na sam sadržaj Kurikuluma i to sa stajališta roditelja, onih koji su najviše zainteresirani za dobrobit svoje djece. Anamarija u svom pismu koje je uputila i Ministarstvu poručuje: Spolni odgoj je neophodan! Ali u skladu s dobi djeteta.

Iako ministar Jovanović svim svojim postupcima i izjavama koje je dao od donošenja presude Ustavnog suda do danas, nije pokazao niti najmanju namjeru da će uvažiti bilo kakvu primjedbu na Kurikulum ZO, pozivamo vas da i dalje svoje primjedbe šaljete na adresu Ministarstva: javnarasprava-zdravstveni-odgoj@mzos.hr, a kopiju svakako dostavite i nama na info@zdravstveniodgoj.com. Mi ćemo opet sve vaše priloge objediniti i objaviti kako bismo, kada jednom dođe kraj autokratskoj "vladavini" ministra Jovanovića, mogli argumentirano, brzo i efikasno tražiti ukidanje ovog nakaradnog programa nametnutog ZO i zahtijevati uvođenje programa po mjeri djece i roditelja. Takvog programa koji će biti znanstveno, a ne ideološki utemeljen, koji će izgrađivati vrijednosti za odgovoran odnos prema životu, fizičkom, psihičkom i mentalnom zdravlju pojedinaca i društva u cjelini.

Opširnije »

Ispovijest bivše lezbijke

06.06.2013 22:30

Od čitateljice koja se predstavila kao Ana, primili smo pismo u kojem ona iznosi iskustvo sa vlastitom homoseskualnošću i kako se je oslobodila homoseksualnosti i posljedica koje su je pratile: mržnje prema muškarcima, teške depresije, paranoje, nesanice i nedostatka samopouzdanja.

U nastavku prenosimo njeno pismo u cijelosti.

Opširnije »

Koji je pravi smisao braka?

06.06.2013 00:00

Možda najbolji članak na temu istospolnih brakova dolazi iz pera M. Holjevca objavljenom na portalu fizzit.net, pod naslovom „Smisao istospolnih brakova (i onih drugih).“ Budući da je članak malo poduži, Ervin Budiselić se potrudio i istaknuo samo najvažnije agrumente i tvrdnje koje članak donosi na temeljno pitanje: zašto samo životna zajednica žene i muškarca može biti brak?

Opširnije »

Jovanović OPET izigrao zakon, Milanović štiti leđa svojoj ženi

05.06.2013 23:00

Dobili smo originalnu prepisku gospodina Petra Radelja koju je vodio s MZOS-om povodom otvaranja rasprave o Kurikulumu Zdravstvenog odgoja, a koja se trebala voditi o NACRTU Kurikuluma. Međutim, iz dokumentacije dostupne na stranicama MZOS-a razvidno je da se tobožnja rasprava trebala voditi fiktivno jer je ministar Jovanović po treći put donio i na web stranicama Ministarstva objavio ODLUKU, a ne njezin nacrt.

Podsjećamo, da je slična farsa s javnom raspravom već jednom provedena, nakon objave materijala za izvođenje nastave ZO. Primjedbe na materijale i na sam Kurikulum mogle su se predati AZZO-u od 4.3.2013. - 18.3.2013. Naši čitatelji marljivo su nam slali svoje primjedbe koje smo objavili ovdje, a sve prijepore oko Kurikuluma grupirali smo ovdje. Međutim, nikakve reakcije na ove zamjerke nije bilo niti su se materijali za izvođenje nastave mijenjali.

Sve ovo govori o tome da Jovanović i Filipović nemaju namjeru poslušati ni odluku Ustavnog suda, a kamoli primjedbe znanstvenika, pedagoških stručnjaka, liječnika ili pak roditelja. Stoga, za razrješenje ove mučne situacije frapantnog kršenja zakona koje dolazi od jednog ministra, preostaje jedino njegova trenutačna smjena s ministarske funkcije. Ali, to se ne može dogoditi jer bi u tom slučaju bilo logično postaviti pitanje premijeru, zašto je sa smjenom najomraženijeg političara u državi toliko čekao i je li na taj način u stvari čuvao poziciju svojoj supruzi koja je jedna od autorica Kurikuluma ZO.

Opširnije »

Hiper-tolerancija

01.06.2013 21:30

Naš čitatelj i suradnik Goran Friedrich, poslao nam je pismo u kojem se pita: "Postoje li, i gdje su granice tolerancije?" U dva primjera iz života, on nam pokazuje kako nitko od nas nije spreman na beskonačnu toleranciju. A upravo se to od nas traži - da u ime tolerancije prema malobrojnoj, ali dobro povezanoj i glasnoj skupini aktivista koji promiču prava pojedinih seksualnih manjina - većina mora mijenjati svoje navike i ponašanja kako bi se prilagodila manjini.

U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

Opširnije »