Podržite nas!

Kratki spoj u glavama Jovanovićevaca

23.05.2013 19:00

U nastavku prenosimo tekst što nam ga je ustupio naš čitatelj Roko Kerovec. Tekst je objavljen na njegovoj FB stranici povodom reakcija "prosvjetiteljske" strane na odluku Vrhovnog suda RH o ukidanju Jovanovićevog ZO i objave inicijative "U ime obitelji" da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji bračne zajednice. G. Kerovac u tekstu objašnjava neodrživost "argumenata" kojim protivnici inicijative i zagovornici Jovanovićevog ZO pokušavaju banalizirati kako odluku Ustavnog suda tako i raspisivanje referenduma.

Opširnije »

GONG odabrao stranu i izgubo kredibilitet

16.05.2013 19:00

Primili smo otvoreno pismo čitatelja Mire Banovića u kojem on prijavljuje organizaciju GONG Državnom izbornom povjerenstvu za pristranost i diskreditaciju političke opcije koja mu ne odgovara. Na taj način, organizacija GONG je diskreditirala samu sebe i više nema kredibilitet za praćenje i nadgledanje izbora jer je za tu funkciju neutralnost nužan preduvjet. Organizacija GONG trebala bi nadgledati provođenje demokratskih procesa, a ne navijati za pojedinu političku ili svjetonazorsku opciju. GONG je napravio upravo suprotno i na taj način doveo u sumnju vjerodostojnost svih svojih dosadašnjih i budućih aktivnosti.

Otvoreno pismo Državnom izbornom povjerenstvu prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Sin doveo zeta u kuću...

14.05.2013 23:30

U ovom pismu naš čitatelj zamišlja scenarij u kojem sin dovodi zeta u kuću. Da nije potencijalno istinito, bilo bi zaista smiješno. Ovako... Dajte svoj potpis za referendum o braku!

Opširnije »

T-portal, naravno, protiv referenduma

06.05.2013 16:00

Isprovociran člankom pod naslovom "Inicijativa U ime obitelji traži donacije na nezakonit način?", objavljenom na T-portalu, koji se obrušio na građansku inicijativu "U ime obitelji" zbog organiziranja prikupljanja potpisa za referendum, kojim bi se brak definirao kao zajednica jednog muškarca i jedne žene, naš čitatelj nam je poslao zanimljivo pismo u kojem postavlja mnoga logična pitanja o tome za što se to u stvari zalažu T-portal i neki naši političari.

U nastavku prenosimo ovo odlično pismo u cijelosti i dajemo mu ocjenu "svakako pročitati".

Opširnije »

Ravnanje ravnatelja

08.04.2013 21:00

Primili smo vrlo poticajno pismo našeg čitatelja koje vam prenosimo u cijelosti.
 
Kao roditelj reagiram na uvođenje ovakvog Kurikuluma zdravstvenog odgoja.
 
Pročitao sam niz lekcija i 'vježbi' propisanih od AZOO-a, a koje bi se trebale predstaviti i tumačiti još do kraja ove šk.godine. No, povod ovom tekstu (u prilogu) je strah koji se uvukao u srca brojnih ravnatelja, nastavnika, pa i roditelja, napose onih koji vide ili barem osjećaju da s ovim Kurikulumom nešto ozbiljn onije u redu. Možda nekome od njih bude poticajem za promišljanje o tome - je li njihov strah za golu egzistenciju veći od njihove savjesti, od njihove ljubavi prema istini i onome što vjeruju da je ispravno i dobro.
Opširnije »

T-Com podržava pedofila Hekmu?

01.04.2013 16:00

Internetom kruži potpisano pismo čitatelja (podaci poznati uredništvu) koji je zgrožen postupkom T-Comovog internetskog portala T-Portal koji je objavio intervju s Gertom Hekmom, javnim zagovarateljem pedofilije. Članak pod naslovom 'Homoseksualnost i pedofilija su povijesni suputnici' objavljen je ovdje.

U pismu čitatelj poziva na bojkot T-Comovih usluga i slanje pritužbi upravi T-Coma kao i nadu da će Pravobraniteljica za djecu konačno reagirati. U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

 

Opširnije »

Pismo 120 roditelja OŠ iz Vukovara

26.03.2013 07:00

U pismu koje su roditelji 120 učenika OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara uputili AZOO-u između ostalog se ističe: "U tom smislu, vrlo spornim smatramo raspored većine tema jer se, primjerice, o onim temama koje stvaraju pozitivan odnos prema spolnosti razgovara u 8. razredu, dok se teme koje na stanovit način predstavljaju patologiju spolnosti obrađuju već od 3. razreda."

U nastavku prenosimo cijeli tekst pisma.

Opširnije »

Zadaća iz ZO-a

14.03.2013 23:30

Na našoj Facebook grupi razvila se zanimljva diskusija nakon što je jedan član grupe objavio osobno iskustvo o tome kako mu je 9-godišnja kćer za zadaću dobila zadatak da napiše kakve dodire voli, a kakve ne voli. Prenosimo njegov post i najzanimljivije komentare.

Opširnije »

Tko je otjerao obitelj iz ZO-a

09.03.2013 14:30

Naš čitatelj, kao prosvjetni djelatnik i roditelj pita se o ZO: "... tko je ˝otjerao obitelj iz ZO-a?˝, mislim na obitelj tipa muškarac + ljubav, poštovanje, uvažavanje, pažnja, privrženost + žena = djeca, blagoslovljena ljubavlju prethodno imenovanih ˝pribrojnika˝  u ovoj jednostavnoj, normalnoj i jedinoj pravoj računici života, jer obitelj se u ZO-u ne spominje niti podrazumijeva, a svi smo od nje takve (m+ž=d) proistekli."

Opširnije »

'Epidemija' seksualnih sadržaja za mlade

02.03.2013 14:00

Nakon što smo objavil dva pisma čitatelja (Bum Tomica i Ah te guze...) u kojima nas upozoravaju na sadržaje kojima se nameću seksualni sadržaji djeci već od prvog razreda osnovne škole, primili smo i pismo čitatelja koji je osupnut sadržajem knjige namjenjene srednjoškolcima, a koja će putem knjižnica biti dostupna svoj djeci. Radi se o knjizi "Mrvicu čudesno" u kojoj se, prema riječima našeg čitatelja, "...radi o jeftinom erotskom šundu koji je lijepo ukoričen i edukativno podvaljen. I da: naravno da mrzite svoju obitelj, pa nećete valjda voljeti i poštivati roditelje - to je dosadno!" 

Opširnije »