Podržite nas!

Projekt Cijepljenje – pravo izbora

30.09.2015 15:20

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata, čija je predsjednica mr. sc. Đula Rušinović-Sunara, dr. med, poziva sve zainteresirane – roditelje, liječnike, predstavnike relevantnih institucija - na prvu javnu prezentaciju projekta Cijepljenje – pravo izbora koja će se održati sutra, 1. listopada, u 10 i 30 sati u maloj dvorani Kraljevske akademije Zagreb na adresi Grič 2.

Opširnije »

Uključite se u rad Vijeća roditelja Vaše škole

15.09.2015 16:10

Radi se o novom projektu udruge „U ime obitelji“. Ako imate dijete u osnovnoj ili srednjoj školi, svakako se uključite u rad Vijeća roditelja Vaše škole. Vijeće roditelja preko roditelja, predstavnika iz svakog razreda, informira sve roditelje u školi o važnim pitanjima (kao što je npr. bio slučaj kod suprotstavljanja roditelja nestručnom i ideološki obojenom programu ministra Jovanovića).

Opširnije »

Zaslužuju li višečlane hrvatske obitelji zakonsko priznanje statusa roditelja odgojitelja?

12.09.2015 20:00

Iznos koji je potreban za osiguranje sredstava za provedbu zakona o statusu roditelja odgojitelja predstavlja svega 0,49 % od državnog proračuna RH za 2016.g. Točnije, taj iznos (600 milijuna kuna) je ekvivalent iznosu koji je Ured za udruge dodijelio udrugama iz državnog proračuna u 2013. godini. Zaslužuju li taj iznos višečlane obitelji kao nositelji nade nove hrvatske budućnosti? Studija Ujedinjenih naroda o Svjetskim populacijskim projekcijama pokazuje da itekako zaslužuju, odnosno hrvatskom društvu kao cjelini ovakva je mjerea nasušno potrebna. Ovom studijom UN stavlja Hrvatsku na deveto mjesto među 48 demografski najugroženijih zemalja kojima prijeti postupno izumiranje stanovništva ne naprave li se radikalni zaokreti u populacijskoj i natalitetnoj politici.

Opširnije »

Big Brother sustavno ispiranje mozga

10.09.2015 20:05

 

Već nekoliko dana potpisuje se peticija “Spasimo djecu od neprimjerenih sadržaja u Big Brotheru” upućena RTL televiziji. U njoj se traži micanje regionaškog reality showa ‘Big Brother’ iz udarnog termina i dnevnog programa i prebacivanje u kasne noćne sate zbog vulgarnog rječnika, eksplicitnih scena seksa i ostalih sadržaja koji su neprimjereni naročito djeci. Čak je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić reagirala i preporučila prebacivanje emisije iza 22 sata, nakon čega je Vijeće za elektroničke medije izvijestilo da će o “konkretnim mjerama” odlučiti nakon očitovanja nakladnika odnosno RTL televizije. Ukoliko još niste potpisali peticiju, možete ju pronaći ovdje, a tekst koji prenosimo dovoljna je ilustracija roditeljima kakve poruke se šalju gledateljima Big Brothera, dok su djeca i mladi zasigurno na meti producenata emisije kao ciljna skupina ovih poruka.

 

Opširnije »

„Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ u Danskoj

18.05.2015 08:26

U Hrvatskoj od iduće školske godine starta program preporučenog cijepljenja protiv HPV-a za učenike 1. razreda srednje škole. Cjepivo će biti besplatno, a ravnatelji ili razrednici će upućivati pozive roditeljima i nagovarati ih da cijepe djecu ovim kontroverznim cjepivom. U Danskoj je 26. ožujka 2015. na jednoj od nacionalnih tv postaja prikazan dokumentarni film koji nosi naziv „Bolesne i izdane - cijepljene djevojčice“ (The Vaccinated Girls – Sick and Betrayed).  Film se najviše bavi trima djevojkama koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema od kada su primile injekciju Gardasila, cjepiva protiv HPV-a.

Opširnije »

Ciklus predavanja „Čudo života“

15.05.2015 08:00

Pitate se zašto Crkva ne podržava umjetnu oplodnju? Koji su etički problemi povezani s umjetnom oplodnjom? Ili vas to pitaju drugi? Znate li da umjetna oplodnja nije jedini način da neplodni parovi dobiju željeno dijete? Da postoji prirodna, pouzdana i znanstveno utemeljena alternativa? Kako bolje upoznati vlastitu plodnost i naučiti surađivati s prirodnim promjenama u tijelu? Dođite na ciklus predavanja „Čudo života“ u organizaciji SKAC-a i saznajte odgovore na ova važna pitanja!

Opširnije »

U Zagrebu održan prosvjed protiv obveznog cijepljenja

11.05.2015 08:20

U nedjelju 10. svibnja na Trgu Francuske Republike u Zagrebu održan je mirni prosvjed za slobodu izbora cijepljenja u organizaciji Građanske inicijative „Za slobodu izbora“ koja se protivi izmjenama Zakona o pravima pacijenata. Na prosvjedu se okupilo oko 200 ljudi, mahom roditelja s djecom. Ovo su neke od poruka koje su se mogle čuti na prosvjedu: „Necijepljena djeca ničim ne ugrožavaju cijepljenu“, „Prisilno cijepljenje je fašizam“, „STOP eksperimentima na djeci“ i „Želim potpune i točne informacije“. Roditelji zahtijevaju da im Ministarstvo zdravlja, Vlada i Sabor prepuste odluku o cijepljenju te da sva djeca dobiju pravo upisa u vrtiće neovisno o cijepljenju.

Opširnije »

Masovni prosvjedi roditelja protiv spolnog odgoja u Kanadi

05.05.2015 14:05

U kanadskoj pokrajini Ontario već su nekoliko puta održani prosvjedi roditelja protiv kurikula spolnog odgoja. Uz organizaciju prosvjednih skupova, kao onog koji se održao ispred Zakonodavne skupštine kanadske pokrajine Ontario 14. travnja, roditelji koriste i društvene mreže, naročito Facebook stranicu „Roditelji & učenici štrajkaju: jedan tjedan bez škole“, koja ima preko 7,500 lajkova. U prvom teksu koji prenosimo navode se manji prosvjedi, no najveći je održan upravo 14. travnja u Torontu. Na njemu se okupilo oko 5,000 ljudi koji su premijerku Kathleen Wynne pozivali na ostavku zbog sramotnog kurikula spolnog odgoja koji je najavljen u veljači. Inače, u kanadskoj pokrajini Ontario prijepori i brojni skandali oko spolnog odgoja traju već nekoliko godina, a prvi puta kada je uveden kurikul spolnog odgoja bio je vrlo sličan 4. modulu zdravstvenog odgoja kakav se predaje u Hrvatskoj.

Opširnije »

Sladoljev: Epidemije nema, pritisci su nezakoniti, cjepiva u iglama divljaštvo

01.05.2015 10:12

Prenosimo vrlo zanimljiv intervju poznatog imunologa dr. Srećka Sladoljeva u kojem upozorava na “zdravstveno divljaštvo” u svezi s postojećim cjepivima za djecu koja su vrlo često neučinkovita, a za djecu predstavljaju opasnost zbog ozbiljnih nuspojava. Dr. Sladoljev upozorava i na trenutno stanje i smjer kojim ide zdravstvo u Hrvatskoj s obzirom na prijedlog novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti čije se usvajanje traži po hitnom postupku. Tvrdi da će zakon povećati sukob interesa, nijekati korupciju, gurnuti hrvatsku medicinu u „šarlatanstvo (tu spada i zastrašivanje javnosti), da će pogodovati kapitalu na štetu javnog zdravstva“.

Opširnije »

Država odustala od spašavanja braka

27.03.2015 14:15

„U tri mjeseca, koliko je na snazi novi Obiteljski zakon, podneseno je samo deset tužbi za razvod braka u RH! Svi se drugi dogovaraju i ne trebaju im odvjetnici. Treba pitati centre za socijalnu skrb jesu li kvalitetniji razvodi po starom ili novom zakonu – kaže prof. Rešetar i podsjeća da OZ iz 2003. godine predviđa mirenje da se spasi brak, a u novom je težište na dobrobiti djeteta.“  Tako je novi Obiteljski zakon ministrice Opačić branila voditeljica radne skupine koja je taj zakon sastavila, prof. Branka Rešetar s katedre za obiteljsko pravo osječkog pravnog fakulteta, ističući da o kvaliteti nove procedure razvoda braka u hrvatskom Obiteljskom zakonu govore inozemni stručnjaci iz SAD-a, Švedske i Italije.  Iza svega se kriju nastojanja trenutno vladajuće garniture da se u jeku ekonomske krize, ali i krize vrijednosti, kada nema dovoljno savjetovališta i ukinuti su obiteljski centri, odustane od spašavanja braka (prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj svaki četvrti brak završi razvodom!). Ide se toliko daleko da se nesporni brakorazvodni postupci žele povjeriti javnim bilježnicima čime će se razvod još više banalizirati.

 

Opširnije »