Podržite nas!

Vodič za rješenje 5 problema tinejdžerskog ponašanja (1.dio)

09.02.2015 14:14

Nitko nikada nije rekao da je lako biti roditelj tinejdžera. Tinejdžeri, nalazeći se u stanju hormonalne „oluje“, osjećaju se iznutra kao da su vječito na nekom ringišpilu i u sve to uvlače svoje roditelje iako su „programirani“ da ih u to doba, na više ili manje podnošljiv način, odbacuju. Slijedi malo korisnih savjeta kako se nositi s problemima tinejdžerkog ponašanja.

Opširnije »

Liberalni spolni odgoj - djeca napastuju djecu

20.10.2014 15:45

Posljedice liberalnog spolnog odgoja i pretjerane seksualizacije djece na koje upozoravamo, sve češće će roditelji i njihova djeca osjećati na vlastitoj koži. Nadležne institucije, umjesto da preveniraju ponavljanje nemilih situacija, svojim mlakim reakcijama, kako ne bi ispali „nazadni“, „neprogresivni“ i „zatucani“, u stvari ih opravdavaju i potiču. Na nevjerojatan slučaj zataškavanja spolnog zlostavljanja među vršnjacima koji se dogodio prije godinu dana u jednom zagrebačkom vrtiću, nadležna osoba u Gradskom uredu za odgoj i obrazovanje daje još nevjerojatniji komentar: „djeca su samo istraživala svoju spolnost“. No, petogodišnjim dječacima ne padaju na pamet same od sebe ideje da drugo dijete prisiljavaju na lizanje piše i guze.

 

Opširnije »

Tko će odgovarati za 500 milijuna kuna koje su platili roditelji, gradovi i županije?

08.09.2014 16:02

Negodovanje roditelja zbog otkrića da su prevareni od strane ministarstva obrazovanja i nakladnika nastavljaju se i dalje pozivima na konkretne akcije protiv odgovornih. Narod.hr prenosi pismo čitateljice.

Opširnije »

Roditelji ne sumnjaju: cjepivo protiv HPV-a uzrok je smrti naše 12-godišnje djevojčice

08.09.2014 13:48

Budući da je nova školska godina upravo započela, za očekivati je da će se po školama ponovno pojaviti pozivi za hitnim roditeljskim sastancima na kojima će se roditelje uvjeravati u nužnost cijepljenja djece protiv HPV virusa. Već smo u nekoliko navrata objavljivali informacije o koliko se opasnom cjepivu radi te i dalje nastavljamo s osviješćivanjem javnosti jer nažalost stižu obavijesti o novim smrtnim slučajevima zbog tog kontroverznog cjepiva. Stoga naročito molimo čitatelje da šire ove tekstove upozorenja jer se na taj način spašavaju životi i zdravlje mladih ljudi. Posebno treba obratiti pažnju da li se učenicima dijele promotivni letci u vezi cjepiva u sklopu nastave zdravstvenog odgoja s obzirom na štetne i nepotpune informacije koje MZOS širi u svom Priručniku za nastavnike i stručne suradnike za srednje škole.

Opširnije »

Tko je Superhik koji bi kažnjavao djecu i roditelje koji nemaju za nove udžbenike?

06.09.2014 12:14

Ovih dana pojavila su se u medijima, pred sam početak nastave, zastrašivanja roditelja i nastavnika o tome da će škole, nastavnici, djeca i roditelji biti kažnjeni viskokim novčanim kaznama ukoliko ne koriste nove udžbenike bivšeg ministra Jovanovića. Ima li istine u tome i tko plasira takve informacije pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Nemam novca za knjige: „Morat ću djecu ispisati iz škole“

04.09.2014 14:26

Najgori ministar obrazovanja u povijesti Hrvatske otišao je i svi su odahnuli, ali posljedice njegove bahate i besćutne vladavine i dan danas snose mnogi građani – roditelji koji se nalaze u nezavidnoj financijskoj situaciji, a takvih je danas mnogo. Novi ministar čini se da samo ima simpatičniji način komunikacije s medijima, ali za sada još nijedan problem koji je Jovanović prouzročio nije riješio. Ova nezaposlena samohrana majka četvero djece nažalost nije jedina koja nema novaca da djeci kupi nove udžbenike – udžbenike čije su samo korice nove, a sadržajno su ostali isti. Hoće li se u sljedećih mjesec dana nešto riješiti kako bi svi učenici mogli neometano pohađati nastavu? Ima li većeg apsurda od toga da ministar obrazovanja onemogućava djeci školovanje umjesto da ga promiče?

Opširnije »

Zašto Vlada ne odobri korištenje starijih školskih udžbenika?!

29.08.2014 08:40

I mi se priključujemo ovom pozivu, mada je već prilično kasno jer nova školska godina samo što nije počela. Ali korisno je znati da „nijedan članak zakona ili neke druge uredbe ne propisuje da učenik na nastavi mora imati udžbenike i radne bilježnice koji su tiskani baš te i te godine“. Ukoliko se inzistira na korištenju udžbenika čiji je sadržaj isti kao i sadržaj udžbenika ranijih godina tada bi netko morao odgovarati što su se građani uvalili u bespotreban trošak.

Opširnije »

Je li kraj neometanom nametanju ideologije u školama?

27.06.2014 08:00

Udruga Glas roditelja za djecu objavila je priopćenje u kojem navodi da je s njene strane pokrenuta inicijativa za razgovor kod novog ministra znanosti, obrazovanja i sport Vedrana Mornara. Udruge koje su za mandata bivšeg ministra Jovanovića neometano koristile škole za nametanje svoje ideologije digle su se na noge, jer to možda više neće moći činiti kao do sada. Čini se da novi ministar Mornar ne podržava takav totalitaristički pristup, što je jako dobra vijest za hrvatske roditelje, tvrdi GROZD u priopćenju. 

Opširnije »

50 nijansi „sigurnog“ sado-mazo seksa koje učenicima preporučuje Planirano roditeljstvo

23.06.2014 11:05

U Americi je nedavno izbio skandal nakon što je tim Live Action-a pro-life aktivistkinje Lile Rose, koja je nedavno gostovala u Hrvatskoj, javnosti objavio još jedan uspješan video snimljen pomoću skrivene kamere u prostorijama Planiranog roditeljstva u Indianapolisu. Na video snimci zaposlenica Planiranog roditeljstva upućuje seksualno neiskusnu 15-godišnjakinju u tajne BDSM seksa te joj objašnjava kako koristiti kožni bič, gdje kupiti seks igračke, kako prikriti ožiljke od ugriza i ostalih povreda, kako pravilno izvoditi analni snošaj itd.

Opširnije »

Kinsey na ulicama Zagreba – brošura o seksualnom razvoju djeteta dr. Buljan Flander

11.06.2014 08:00

Suradnja s Kinsey institutom po svemu sudeći ostavlja duboke tragove. Nedavno je dr. Gordanu Buljan Flander, ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i osnivačicu linije pomoći za djecu i roditelje Hrabri telefon, GI „Ne dirajte djecu“ prozvala zbog suradnje s Kinsey institutom tražeći objašnjenje što osoba koja se dugi niz godina bori protiv pedofilije radi na popisu suradnika instituta koji ima mračnu prošlost zlostavljanja na stotine djece nad kojima su provođeni seksualni eksperimenti. Ista inicijativa sada javnosti otvara oči o tome da je dr. Goradana Buljan Flander zajedno s pet ženskih suradnica objavila brošuru o „Seksualnom razvoju djeteta“ u kojoj se navode nevjerojatne stvari o dječjoj masturbaciji: „Kapacitet za masturbaciju javlja se između 1. i 3. godine života.“ „U periodu između 15. i 24. mjeseca života povećava se usmjerenost djece na spolne organe. Samozadovoljavanje je intenzivnije, praćeno ponosom i egzibicionizmom. Iako dječaci prije puberteta nemaju sposobnost ejakulacije, čak i u ovoj ranoj dobi mogu doživjeti orgazam uslijed masturbacije.“

Opširnije »