Podržite nas!

Roditelji su rješenje, a ne problem

30.03.2013 10:30

Dok nam ugledni seksolog Aleksandar Štulhofer javno predstavlja Nizozemsku kao raj seksualnih sloboda i zemlju-primjer s obzirom na uspješnost provođenja pristupa cjelovite seksualne edukacije koja je dovela ondašnju razinu tinejdžerskih trudnoća na najnižu razinu u razvijenom zapadnom svijetu, on zaboravlja (namjerno ili nenamjerno) da nedavna istraživanja pokazuju da ova „nizozemska utopija“ u stvarnosti svoj uspjeh na ovom polju duguje ni manje ni više negoli ­ – roditeljima i njihovoj mogućnosti izbora.

Vrijeme je da se roditelji ponovno vrate na pozornicu. Državne politike i institucije trebale bi podržavati, poticati i dati vlast roditeljima te jačati obitelj. Birokrati bi se trebali maknuti s puta i dozvoliti roditeljima da budu roditelji. Otac i Majka stvarno znaju najbolje.

Opširnije »

Biste li odabrali ovakav spolni odgoj?

21.03.2013 22:30

MZOS i AZOO pritajili su se pred skandaloznim podacima koje vrijedni novinari i dalje prikupljaju o Aleksandru Štulhoferu i njegovim pedofilskim suradnicima. Njihova taktika trenutačno se zasniva na krilatici "Ne talasaj", tj. na čekanju da se prašina slegne i da cijeli slučaj sa svim nedopustivim propustima koji su pratili uvođenje ZO polako padne u zaborav. Manevar koji su izveli sa "javnom raspravom" o elementima ZO-a koji su nebitni i uklanjanjem preporučene literature iz internetske verzije kurikuluma, samo je jeftini trik za prikrivanje tragova koje je Aleksandar Štulhofer posijao po cijelom kurikulumu.

U nastavku pogledajte kakav bi trebao biti alternativni program spolnog odgoja, bez Štulhoferovih smicalica.

Opširnije »

HTV2 poručuje djeci: Uživajte i pazite se

15.03.2013 21:30

Na HTV-u ili vladaju dvostruka mjerila ili HTV podržava pedofilski pokret? Ako nije tako, kako je moguće da s jedne strane Karolina Vidović Krišto dobije otkaz jer je prikazala emisiju o pedofilskoj pozadini Kinseyevih istraživanja, a s druge strane, nakon svega što je izašlo na vidjelo o Aleksandru Štulhoferu, suradniku Kinseyeva instituta i njegovim vezama sa najpoznatijim promicateljima pedofilije u svijetu, on još uvijek bude pozvan da daje svoje savjete maloljetnicima i to na HTV-u u Školskom satu, u emisiji „Ljubav NE boli“?

Opširnije »

Prehrana i inteligencija

24.02.2013 11:30

Uprkos ogromnom napretku znanosti u posljednjih 100 godina, a imajući u vidu nekritičko prihvaćanje ideja koje se kose sa zdravim razumom, opravdano je postaviti si pitanje: postajemo li kao vrsta pametniji ili gluplji? Je li tako veliki napredak postignut zahvaljujući tehnologiji koja nam omogućava do sada nezabilježeni protok informacija i znanja ili povećanju kognitivnih sposobnosti ljudske vrste? Ukoliko se radi o sve većem porasu dostupnog znanja koje nije praćeno odgovarajućim porastom intelektualnih sposobnosti, postoji realna opasnost da se takvo znanje zloupotrijebi. Proces "zaglupljivanja" pojačan je utjecajem pojedinih medijskih sadržaja, a proces pasivizacije kritičkog mišljenja, pojačava se podilaženjem spolnom nagonu.

U članku kojeg prenosimo s portala politika.hr, pročitajte koji sve faktori mogu utjecati na inteligenciju i kakav utjecaj na intelektualne sposobnosti ima prehrana.

Opširnije »

Švicarska, Njemačka, Hrvatska: spolni odgoj po mjeri pedofila

16.02.2013 18:00

Lidija Paris, u još jednom zanimljivom članku uspoređuje spolni odgoj u Švicarskoj i Njemačkoj s programom koji je nasilno uveden u Hrvatskoj. Sličnosti nažalost postoje i to kako u pokušaju rane seksualizacije djece tako i u načinu ophođenja državne vlasti prema roditeljima. Vulgarnost "edukacijskih" materijala koji se koriste u Švicarsko, Njemačkoj i ostalim zapadnoeuropskim državama, toliko je naglašena i šokantna, da ih ne možemo objaviti na ovim stranicama iako bi svi trebali vidjeti kamo to vodi.

Opširnije »

Seksualizacija mladih - tmurno djetinjstvo

12.02.2013 17:30

Chevone je djevojčica od 13 godina. Njezin dečko salijetao ju je sve dok nije pristala na seks, a zatim je svim svojim prijateljima poslao snimku s mobitela. Ona mu je zaprijetila da će skočiti kroz prozor ako je ne izbriše. Poskliznula se i pala s visine od 18 metara. Preminula je od posljedica teške ozljede mozga.

Pročitajte ovaj potresni članak o događaju koji je doveo raspravu o seksualizaciji mladih do usijanja, ali pitanje je: Što sada?

Članak prenosimo iz The Telegraph-a.

Opširnije »

Gdje je nestala pedagogija?

10.02.2013 07:00

Mr. Zdenka Brebrić, prof. pedagogije u svom osvrtu na Kurikulum ZO ističe kako u njegovoj izradi nije poštovana pedagogijska znanost niti su u njegovoj izradi sudjelovali doktori pedagogijske znanosti, a ponajmanje stručnjaci za teoriju kurikuluma ili za odgojna područja, a njih itekako imamo u našem pedagogijskom okružju. Zato, ako se ozbiljno i s dobrim namjerama razmišlja o ZO i spolnom odgoju kao integralnim dijelom, treba osigurajti sredstva, dajti  dva modela na izbor i uposliti ljude koji će ga stručno i kompetentno provoditi. To bi bilo jedino ispravno i demokratsko rješenje.

Opširnije »

Djevojčice iz 5.b

09.02.2013 21:30

Pročitajte zašto su djevojčice 5.b razreda jedne osnovne škole (podaci poznati uredništvu) napustile učionicu kada je nastavnik Prirode počeo objašnjavati što je to menstruacija, a što polucija, pokazujući zorno na plastičnim lutkama tjelesne promjene koje će uslijediti kod dječaka i djevojčica u pubertetu.

Opširnije »

Sve što ste ikada željeli znati o ZO, a niste imali koga pitati

05.02.2013 20:30

U ovoj opsežnoj (i od zadnje objave nadopunjenoj) prezentaciji, naći ćete odgovore na većinu pitanja vezana uz pozadinu nametnutog Zdravstvenog (spolnog) odgojaj. Saznajte detalje o načinu uvođenja, ulozi medija i LGBTIQ udruga, o uzrocima i posljedicama hiperseksualizacije djece i društva u cjelini, o ulozi Kinseya i Rockefelera u ostvarivanju "seksualne revolucije" te o povezanosti svih tih čimbenika s našim ZO... U prezentaciji ćete pronaći i mnoštvo poveznica na relevantne članke o ovoj temi i neke potpuno nove informacije.

Za sve koji žele "na brzinu" doznati nešto o pozadini ZO, ovo je odlična polazna točka.

Opširnije »

Borba protiv ZO u Švicarskoj

01.02.2013 18:30

Gabriele Kuby ugledna je njemačka sociologinja, publicistikinja i majka troje djece. Objavila je više zapaženih knjiga o suvremenim društvenim kretanjima i kulturološkim fenomenima. Knjiga Nova ideologija seksualnosti njezina je prva knjiga objavljena na hrvatskomu jeziku. U ovom predavanju ona govori o Gender Mainstreemingu, pojmu o kojemu građani čak i u Švicarskoj ne znaju puno, ali se on uprkos tome, mimo njihovog znanja, već provodi u punom opsegu.

Nevjerojatno je koliko je terminologija i način nametanja ove ideologije sličan našoj situaciji. Čak se spominje i krilatica identična našoj "kukuriku" koaliciji - PLAN 21!

Opširnije »